Terrazas de los Andes je osnovana 1999. od strane Bodegas Chandon, filijale Moët Hennessy u Argentini. Dobila je ime od ‘terrazas’, nizova terasa u podnožju planinskih venaca na Andima. Visine od 600 do 1500 metara. Svaka sorta groža se sadi na idealnoj nadmorskoj visini, kako bi obezbedila optimalne uslove za rast grožđa i proizvodnju vina idealne strukture i koncentracije.

Terrazas Reserva Malbec

Sjajno vino sa kompleksnim aromama ljubičice, trešnje, šljive i crne čokolade. Tanini su jako lepo integrisani i prijatni. Veoma dug finiš.

Terrazas Single Vineyard Malbec

Vino je intezivno ljubičaste boje sa crvenkastim nijansama. Na nosu se oseća neverovatna kombinacija inteziteta i preciznosti. Oseća se aroma zrelog voća i slast kupine, šljive i crvenog voća. Zatim se otkrivaju elegantne note paprike i cimeta. Na nepcima se ponavljaju voćne senzacije. Tanini su lepo integrisani i zreli što pruža elegantan i složen ukus. Potencijal odležavanja je 20 godina i starenjem će se povećati složenost vina.

Terrazas Reserva Chardonnay

Vino žute boje sa zlantim nijansama, suptilne arome bele ruže, kruške i bele breskve. Zatim slede malo složenije note poput zrelog ananasa i lešnika.

Close Menu