Ruinart,osnovan 1729. godine glasi za najstariju šampanj kuću. Osnovan od strane Nicolasa Ruinarta u regiji Champagne, gradu Reims, danas je kuća u vlaništvu firme Louis Vuitton Moët Hennessy SA. Preduzetnik Nicolas Ruinart ostvario je ambicije svog ujaka, Dom Thierry Ruinarta, da Ruinart postane autentična šampanj kuća. Prva isporuka „vina sa mehurićima“ izašla je u januaru 1730. Prvobitno se služio kao poslovni dar trgovcima tkaninom, kao što je bio i brat Dom Ruinarta, ali 6 godina kasnije Maison Ruinart prestaje s trgovinom tkanine zbog uspeha u poslu sa šampanjcem. Ruinart ima dugogodišnju vezu sa umetnošću. Godine 1985, Andre Ruinart pitao je češkog umetnika Alfons Mucha da ilustruje plakat za Ruinart. Brend je i danas usko povezan sa suvremenom umetnosti i igra ulogu u mnogobrojnim svetskim događajima kao što su ARCO, Foire de Bale, Carre Rive Gauche, London Design i Miami Art Basel. Sama duša Ruinarta je sorta Chardonnay. Uzgaja se prvenstveno u Côte des Blancs i u Montagne de Reims. Nežni, krhki Chardonnay će jedino prikazati punu širinu svog aromatskog bogatstva nakon sporog sazrevanja u hladnoći podruma: do 3 godine za non-vintage vina i 9-10 godina za Dom Ruinart. Svetlost, intenzitet i elegancija – u kombinaciji tih jedinstvenih osobina leži čudo koje se zove „Ruinart ukus“.

Ruinart Brut

R de Ruinart je fino vino, gde preovladavaju note belog voća, na nepcu vrlo ugodno i meko. Šampanjac za svaku proslavu u životu. Zlatno žute boje sa prekrasnim sjajem i vrlo finim mehurićima. Vrlo delikatni, sveži i voćni mirisi dobrog intenziteta. Skladno živahno i dobro uravnoteženo vino punog tela.

Ruinart Blanc de Blanc

Napravljen isključivo od grožđa sorte Chardonnay iz glavnih CRU-ova, Ruinart Blanc de Blanc je gladak i zaobljen na nepcu. Inzenzivan miris svežeg citrusnog voća. To je uravnoteženo vino koje pokazuje finoću i snagu, prekrasne bledo zlatne boje, poboljšane elegancijom prozirne boce. Savršen kao letnji aperitiv, za pijuckanje uz bazen ili na sunčanoj terasi. Non-Vintage 100% Chardonnay iz Premier Cru vinograda u regiji Champagne. Dozrevanje u hrastovim bačvama i bocama.

Ruinart Rose

Predstavljen u boci stila 18. veka, ovaj šampanjac otkriva svežu i prepoznatljivu roze boju ružinih latica. Mešavina 45% Chardonnay-a i 55% Pinot Noir-a samo sa glavnih CRU-ova, Ruinart Rosé je elegantan, gladak, uravnotežen i voćni šampanjac punog tela sa prepoznatljivim Ruinart ukusom zbog visoke koncentracije sorte Chardonnay.

Close Menu