Moët & Chandon je najveći i najpoznatiji svetski proizvođač šampanjaca. Istorija ovog globalno poznatog brenda seže u daleku 1743. godinu kada je francuski vinar Claude Moët osnovao firmu tada nazvanu Moët et Cie (Moët & co.). Iako je i Claude imao poslovnih uspeha, pravi uspon Moëta počinje krajem 18. veka kada je posao preuzeo njegov unuk Jean-Remy Moët. On je bio taj koji je nasleđe pretvorio u simbol raskoši, zadovoljstva i ugleda. Šampanjci ove kuće vrlo brzo stekli su svoje poklonike među tadašnjom političkom elitom pa su tako u njima uživali mnogi svetski vladari kao što su ruski car Aleksandar II, austrijski car Franjo II, britanska kraljica Viktorija i mnogi drugi. Jedan od najvećih ljubitelja Moëtovih šampanjaca bio je i francuski car Napoleon koji je često uživao u bogatim gozbama na Moëtovom imanju. Upravo njemu u čast, ponos kuće i najprodavaniji šampanjac nosi ime Brut Imperial.

MOËT & CHANDON Ice Imperial

Moët Ice Imperial je specijalno kreiran za serviranje na ledu. Odlikuje se karakterističnim voćnim intezitetom, bogatstvom ukusa i svežom završnicom. Osećaju se arome tropskog voća, manga i guave, nektarina i maline. Na nepcima se osećaju arome karamele, dunje, a potom nastupa osvežavajuća kiselost sa notama grejpfruta, đumbira i kinina. Preporučuje se serviranje uz listove mente, rendane kore limuna ili grejpa. Sorte grožđa: Pinot Noir (40 do 50%), Pinot Meunier (30 do 40%), Chardonnay (10 do 20%)

MOËT & CHANDON Brut Imperial

Vodeća etiketa Moët & Chandon-a, Moët Brut Imperial je najveštije ostvaren univerzalni izraz stila ove ša- mpanj kuće. Ima ukus jabuke, kruške, breskve i citrusa. Moët Imperial Brut je harmoničan blend najrazličitijih cru-ova u šampanjcu, sa savršenim balansom tri šampanjske sorte grožđa: 30 do 40% Pinot Noir, 30 do 40% Pinot Meunier, 20 do 30% Chardonnay; 20 do 30% specijalno odabranih rezervi vina.

MH013_Moet---Chandon-Nectar-Imperial-075L-12-Vol_4

MOËT & CHANDON Nectar Imperial

Odvažan i najviše neočekivan šampanjac Moët & Chandon kuće. Žute je boje sa zlatnim nijansama. Odlikuje se izdašnim i bogatim ukusom tropskog (ananas, mango) i koštunjičavog voća (šljiva, marelica), uz nagoveštaj vanile. Sorte grožđa: Pinot Noir (40 do 50%), Pinot Meunier (30 do 40%) i Chardonnay (10 do 20%); 20-30% specijalno odabranih rezervi vina

MOËT & CHANDON Rosé Imperial

Rosé Imperial je najostvareniji i najzavodljiviji izraz Moët & Chandon stila. Vino je svetlo roze boje sa dominantnim crvenim tonovima i bakarnim odsjajem. Osećaju se arome crvenih plodova, kao što su jagoda, malina i višnja. Na nepcima je jakog i intenzivnog ukusa jagodičastog voća, breskvi i mentola. Sorte grožđa: Pinot Noir (40 do 50%, od čega je 10% crveno vino), Pinot Meunier (30 do 40% od čega je 10% crveno vino), Cha- rdonnay (10 do 20%); 20-30% specijalno odabranih rezervi vina.

Close Menu