Richard Hennessy je osnovao ‘Maison Hennessy’ 1765. godine sa jasnom vizijom: da stvori najbolji svetski konjak. U vlasništvu njegovog sina Jamesa kompanija se rapidno proširila i ime Hennessy i konjak su od tada međusobno zauvek povezani. Danas je Hennessy neosporan lider u konjaku koji prodaje 50 miliona boca širom sveta. Njegovi V.S., Fine de Cognac, X.O., Paradis, Paradis Imperial i Richard su linije u paleti proizvoda koji su istovremeno i merilo izvrsnosti u svetu, kao i ikone prefinjenost i luksuza. Izvanrednost proizvoda nadahnjuje zapanjujući niz načina da uživate u tradicionalno malim količinama konjaka, na ledu sa soda vodom ili kao deo koktela. Napravljen od grožđa, konjak ide savršeno uz voće, začine i druge likere pružajući idealnu bazu za ukusne koktele.

HENNESSY Fine de Cognac

Kreiran 2002. godine, i denfisan po svom kristalnom izgledu, Fine de Cognac je uravnotežena mešavina koja kombinuje Hennessy-jeve vode ”života” karakteristične po svojim finesama cvetnih nota sa akcentima voća, sačuvanim kroz period suptilnog starenja.

HENNESSY VS

Hennessy Very Special je referenca umetnosti pomešana sa njegovim jedinstvenim stilom. Kao unija toplote duše i punoće ukusa, Hennessy Very Special opstaje kroz vekove i zadovoljava ljubitelje u potrazi za veoma posebnim trenucima.

HENNESSY XO

Kreiran od strane Maurice Hennessy-ja 1870. godine, za krug svojih najbližih prijatelja, Hennessy X.O (”ekstra star”) označio je stvaranje novog stila konjaka, onog koji je snažan,bogat i neverovatno dugo traje.

HENNESSY Paradis

Ako gurmanska mešavina postoji, mešavina koja otkriva sukcesivne arome koje dobar konjak može da poprimi, onda je to Paradis. Paradis otvara kapiju prefinjene, jedinstvene i elegantne dimenzije

HENNESSY Richard

Kreiran za poznavaoce najboljih konjaka, Richard Hennessy spaja prošlost i sadašnjost u susret cvetanju. Ovaj jedinstveni konjak otelotvoruje 250 godina istorije, talenta, znanja, stručnosti i onog poznatog “know how”.

Close Menu