Glenmorangie je destilerija koja proizvodi veliki asortiman Single Malt viskija. Glenmorangie je kategorisan kao Highland detilerija i može se pohvaliti najvišim bakarnim loncima u Škotskoj. Glenmorangie koristi više tipova buradi u svojoj proizvodnji viskija, pri čemu su svi proizvodi sazreli u belim hrastovim buradima koje se proizvode od hrasta koji raste u sopstvenoj šumi Glenmorangie  na planinama Ozark u Misuriju – SAD. Ove bačve se ostavljaju dve godine na vazduhu pre nego se daju u zakup Jack Daniels-u  / Tennessee Whiskey / Heaven Hill / Kentucky Bourbon / kako bi u njima odležavali ti destilati dve odnosno četiri godine. Glenmorangie je najprodavaniji Single Malt u Škotskoj skoro neprekidno od 1983. godine i proizvodnja dostiže oko 10.000.000 litara godišnje, od čega se 6 do 6,5 miliona litara prodaje u Velikoj Britaniji.

GLENMORANGIE Original

Primamljiv single malt viski, uspešno je pozdravio luksuzni duh konzumenata širom sveta. Originalan izraz Glenmorangie je elegantan i cvetni duh, koji je širom sveta poznat po svojoj izuzetnoj čistoći i zavodljivoj složenosti. Glenmorangie predstavlja izuzetan spoj nežnog duha i dugog i sporog sazrevanja.

GLENMORANGIE Lasanta

Glenmorangie Lasanta, veran svom Galskom značenju ’’ toplina’’ i ’’strast’’, je dobrog ukusa i mirisa, elegantan izraz nehlađenog filtriranog single malt viskija. Prvobitno sazrevao u buradima za burbon, Lasanta je zatim dodatno sazrevao ili se ’’finišira ’’ u Oloroso šeri buradima da bi stvorila svoj bogat ukus oraha.

GLENMORANGIE Quinta ruban

’’Quintas’’, ili vino sa imanja Portugalije, obezbeđuju burad iz luke Ruby koja daju ovu baršunastu teksturu nehlađenog filtriranog single malt viskija. Prvobitno sazrevao u buradima za burbon, a zatim dodatno sazrevao ili se ’’niširao’’ u buradima iz luke Ruby, da bi stvorio note čokolade i mente. ’’Ruban’’ je Galski naziv za rubin. GLENMORANGIE

GLENMORANGIE Nectar D

Ovaj bogat nehlađeni filtrirani single malt viski nosi svoje ime od reči ’’Òr’’ što znači zlato na Galskom, i savršeno opisuje bogati i luksuzni izraz Glenmorangie-ja. Prvobitno sazrevao u buradima za burbon, a zatim dodatno sazrevao ili se ’’finiširao’’ u Sauternes buradima, da bi stvorio ukus sočnog limuna i sirupa. Ovaj bogat nehlađeni filtrirani single malt viski nosi svoje ime od reči ’’Òr’’ što znači zlato na Galskom, i savršeno opisuje bogati i luksuzni izraz Glenmorangie-ja. Prvobitno sazrevao u buradima za burbon, a zatim dodatno sazrevao ili se ’’finiširao’’ u Sauternes buradima, da bi stvorio ukus sočnog limuna i sirupa.

GLENMORANGIE 18yo

Glenmorangie 18 y.o. Ovaj viski odležava petnaest godina u Buradima od američkog belog hrasta, kada se otprilike Trideset procenata destilata prebacuje u španska Oloroso šeri burad gde odležavaju još tri godine. Zatim kada oba dela destilata napune 18 godina mešaju se kao bi stvorili viski karakterističan bogatim bukeom, punog i zaobljenog ukusa. Bogat i složen cvetni miris uz dobro balansiran ukus meda i smokava. Ukus dima se pojavljuje pre dugog završetka sušenog voća.

GLENMORANGIE Signet

Glenmorangie Signet je vrhunac „ životnog veka „ eksperimenata i inovacija Bill Lumsden. Lumsden je počeo eksperimentisati sa destilacijom različitih sorti ječma. Sitan ječam koji se obično koristi za proizvodnju piva / ječam koji se koristi za proizvodnju piva je često pečen ili karamilizovan. Glenmorangie Signet je proizveden od dve vrste sitnog ječma: Cadboll koji donosi kremast ukus vanile i čokoladni ječam koji je „srce recepta“ . Pečeni čokoladni slad je pečen na isti način kao kafa, što doprinosi snažnim notama moke, kakao i mlečne čokolade. Ječam se destiluje dva puta. Glenmorangie Signet nakon destilacije sazreva u raznim bačvama.

Close Menu