Mladi monah Pierre Pérignon 1668. godine stupa na dužnost kao podrumdžija i prokurator Benediktanske opatije na severnim padinama Merne, u srcu Šampanje. Za mladog monaha od 30 godina, trebalo je imati izuzetnu hrabrost i vizionarski duh da bi se upustili u to. Sve do smrti 1715. godine, njegova ambicija je bila javno poznata: „Da napravi najbolje vino na svetu“. Više od tri veka kasnije, kuća Dom Pérignon odražava vizionarski pristup svog osnivača, koji se naširoko smatra duhovnim ocem šampanjca. Svaka nova berba je jedinstven kreativni čin, pozivajući izvanredan stil vina da ga samo Chef de Cave može proglasiti „vintage godine“. „Svaka berba daje različito grožđe. Ako grožđe ne ispunjava standarde Dom Pérignona, te godine neće biti vintage šampanjca.“ – rekao je Dom Pérignon Chef de Cave Richard Geoffroy.

DOM PÉRIGNON Rosé

Vino je svetlo roze boje sa narandžasto-crvenim odsjajem. Na nosu se intenzivno oseća crveno voće: crvene ribizle i divlje jagode, praćene notama crvene pomorandže i kakaoa. Na ukusu je snažan i prodoran, sa neočekivanim nagoveštajem zelenih citrusa. Sorte grožđa: Chardonnay, Pinot Noir.

DOM PÉRIGNON

Ovo vino ima spektakularno bogat buke. Na nosu se intenzivno oseća miris voća, više crnog nego crvenog, sa dobrom mineralnošću. Note pralina i korijandera, a voćni finiš ostaje prisutan u svakom gutljaju. Sorte grožđa: Pinot Noir, Chardonnay

Close Menu