Claudy Bay vinarija je osnovana 1985. godine i važi za jednu od prvih pet proizvodjača vina koji su počeli da se bave vinogradarstvom u Malborough regiji. U to vreme je bilo skoro pa nezamislivo u toj regiji postaviti vinograd. Ali osnivač Cloudy Bay vinarije – David Hohnen bio je uveren u potencijal ove zemlje da proizvede odlično vino i investirao je u najbolju zemlju u regionu. Od tada Malborough je postao vodeći vinski region u Novom Zelandu, kao i jedna od najlepših lokacija za vinogradarstvo na svetu. Vinarija je dobila ime po regiji i zalivu na koji  je istraživač James Cook naišao tokom svog putovanja 1770. godine. Njegovo otkriće poklopilo se sa poplavama koje su zahvatile taj region i koje su saprale velike količine sedimenata u more. Uočavajući nejasan izgled vode Cook je krstio područje Cloudy Bay. Danas Cloudy Bay ne samo da beleži suštinu Malborougha već i predstavlja luksuz Novog Zelanda u svetu. Predstavlja kvalitet vremena, intimnih trenutaka i prirodnih kvaliteta. U vinariji imaju zanimljiv moto koji glasi – “More je naša kolevka, ali ipak ne možemo živeti bez zemlje tako da je ostrvo kompromis za našu dušu“.

Cloudy Bay Pinot Noir

Cloudy Bay Pinot Noir na bukeu otkriva suptilne ružičaste note cvetova u pozadini zajedno sa slatkim začinima. Na paleu je sa zategnutom strukturom, gipkim taninima i prijatnom osvežavajućom kiselinom. Složenost se nadovezuje sa zemljanim aromama i notama grafita, dima i prepečenih hrastovih znakova.

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvognon Blanc je vino koje predstavlja kompleksan spoj aroma svežeg đumbira, bosiljka preko citrusnih aroma grejpa i tropskog voća. Neverovatna čistoća voćnih aroma koja se završava sa prijatnim hrskavim završetkom.

Close Menu