Kuća Angostura (poznata i pod imenom Angostura Limited) je firma u Trinidadu i Tobagu, poznata po proizvodnji bitera Angostura, koji je osmislio osnivač kompanije, koji je takođe destiler i glavni proizvođač ruma u Trinidadu i Tobagu. Kompanija je osnovana oko 1830. u venecuelanskom gradu Angosturi od strane nemačkog doktora, Johanna Gottlieba Benjamina Siegerta, generalnog hirurga u vojsci Simona Bolivara u Venecueli. Oko 1820. godine pokušao je da pronađe lek za poboljšanje apetita i probavnog zdravlja vojnika. Nakon ekspanzije svog Benjamin napušta vojsku i usresređuje se na proizvodnju. Godine 1862. proizvod je izložen u Londonu i od tada njegovo kvalitetno piće počinje sa prodajom. Danas je ova kompanija vodeći svetski tržišni lider za bitere.

 

 

Angostura 5yo

Ovaj energični rum je poznat po svom glatkom i punom ukusu. Ima odličnu ulogu u širokom spektru koktela, doprinoseći nesvakidašnjem ukusu, atraktivnoj boji i divnom mirisu pića. U toku procesa sazrevanja rum je stavljen, između pet i osam godina, u američkim burbon buradima od hrasta.Angostura 7yo

Ovaj rum ima tamnu nijansu i vrlo je snažan i ukusan rum. Pri samom mirisu ovog ruma oseća se čokolada i blagi nagoveštaj dima, dok je na nepcu ukus veoma bogat i intenzivan sa primamljivim nagoveštajem spaljenog začina. Rum se ostavlja u američkim buradima burbona od sedam do deset godina.

Close Menu