1772. godine Philippe Clicquot je osnovao vinariju pod imenom Clicquot. 1798. godine njegov sin Francois koji je nasledio porodični posao venčao se sa Barbarom Nicole Ponsardin. Nakon smrti Francoisa 1805. godine mlada udovica Barbara je odlučila nastaviti posao pokojnog supruga. Žena sa vizijom je postala pokretačka snaga koja stoji iza prestižnog i uspešnog brenda koji je 1810. godine preimenovan u Veuve Clicquot Ponsardin. Redak po redak, Madame Clicquot je koristila svoje veštine kako bi razvila izuzetno vinogadarsko područje koje se sastoji od 515 hektara u samom srcu regije Champagne. Danas u Francuskoj i širom sveta Veuve Clicquot brand predstavlja savremenost i hrabrost sa naglaskom na kvalitetu i stručnosti.

VEUVE CLICQUOT Brut Yellow Label

Za proizvodnju Veuve Clicquot Brut Yellow Label se koristi grožđe iz 50 do 60 različitih oblasti: 50 do 55% Pinot Noir obezbeđuje tipičnu strukturu kuće vina. 15 do 20% Pinot Meunier zaokružuje kupažu. 28 do 33% Chardonnay daje prefinjenost i eleganciju i savršeno balansirano vino.

VEUVE CLICQUOT Rosé

Kao ”pink” varijanta Brut Yellow Label, Veuve Clicquot Rosé ima istu strukturu: Da bi završio osnovu, tehnolog dodaje mešavinu crvenih vina koja potiču od odabranog crnog grožđa, da obezbedi čudesnu ravnotežu ovog jedinstvenog roze vina. 50 do 55% Pinot Noir obezbeđuje intenzitet Clicquot stila. 15 do 20% Pinot Meunier zaokružuje kupažu. 28 do 33% Chardonnay daje prefinjenost i eleganciju.

VEUVE CLICQUOT La Grande Dame

Vino je svetlo zlatne boje sa odsjajem cilibara. Na prvi miris se osećaju tipične Chardonnay mineralne arome mimoze i citrusa. Nakon par minuta, arome duvana i finih začina dopunjuju kompletan ugođaj. Ukus je perfektno izbalansiran i čist sa prefinjenom, dugotrajnom završnicom.

Close Menu