Terrazas de los Andes

Terrazas de los Andes

Osnovana 1999 od strane Bodegas Chandon, filijala Moët Hennessy u Argentini, Terrazas de los Andes je dobila ime od ‘terrazas’, nizovi terasa u podnožju planinskih venaca na Andima.

Ove terase se kreću u visini od 600 do 1500 metara. Svaka sorta grožđa- prestižni Malbec, Cabernet Sauvignon, Torrontes i Chardonnay – se sadi na idealnoj nadmorskoj visini da obezbedi optimalne uslove za rast grožđa do zrelosti i proizvodnju vina idealne strukture i koncentracije.

Smatrano jednom od najboljih vinarija u svetu od strane međunarodne štampe, Terrazas de los Andes je u samo par godina postao vodeće ime među argentinskim super-premium vinima. Ova vina se izvoze u čak 40 država.

Bilo je sasvim prirodno da Terrazas de los Andes bude izabran od strane Cheval Blanc, renomiranog proizvođača Premier Grand Cru Classé „A“ Saint-Emilion iz Bordoa, za zajednički prestižni poduhvat koji je doveo do stvaranja izuzetnog argentinskog grand cru vina, Cheval des Andes.

Terrazas de los Andes je deo ‘Estates & Wines’ udruženja.

 

Terrazas Reserva Malbec 2013

Terrazas Reserva Malbec 2013Osnovana 1999. od strane Bodegas Chandon, lijale Moët Hennessy u Argentini. Terrazas de los Andes je dobila ime od ‘terrazas’, nizova terasa u podnožju planinskih venaca na Andima. Ove terase se krecu u visini od 600 do 1500 metara. Svaka sorta groža se sadi na idealnoj nadmorskoj visini, kako bi obezbedila optimalne uslove za rast groža do zrelosti, i proizvodnju vina idealne strukture i koncentracije. Terrazas Reserva Malbec je vino jarko crvene boje sa ljubicastim nijansama. Sjajno vino sa kompleksnim aromama ruže, ljubicice i zrele crne trešnje. Tanini su jako lepo integrisani i prijatni. Elegantan niš ukusa crnog voca.

Sorta groža: 100% Malbec

 

 

 

 

Terrazas Reserva Chardonnay 2013

Terrazas Reserva Chardonnay 2013Vino žute boje sa zlatnim nijansama. Suptilne arome bele ruže, kruške i bele breskve.
Zatim slede malo složenije note poput zrelog ananasa i lešnika.

Sorta groža: 100% Chardonnay