Patrón Tequila

Godine 1989, dvojica vizionara, John Paul De Joria koji je jedan od osnivača Paul Mitchell Systems-a i preduzetnik Martin Crowley, osnovali su kompaniju “The Patrón Spirits Company” sa samo jednim ciljem: Da se proizvodi najbolja tekila na svetu.
Korišćena je biljka plave agave koja raste u brdima Jalisco u Meksiku, i spojem tradicionalne tehnike i moderne tehnologije, napravljena je prva Ultra-Premium tekila.
Pod vođstvom De Jorie i bivšeg izvršnog direktora Seagram-a, Eda Brauna, sagrađena je nova destilerija kao i fabrika za punjenje u Jaliscu, Meksiko.
Pod vođstvom poznatog destilera Franciska Alcatraza, nova fabrika ‘Hacienda del Patrón’ je izgrađena da bude remek delo sa tradicijom u svom jezgru. 
Danas, tekila Patrón je broj 1 Ultra-Premium tekila i može se pronaći u više od 100 zemalja širom sveta. Patrón tekila je dobila razna priznanja uključujući i American Academy of Hospitality Sciences “Five Star Diamond” priznanje, od Impact Magazina “Hot Brand of the Year” priznanje, “Company of the Year” priznanje od Beverage Foruma, “Spirit Brand of the Year” od Market Watch Magazina kao i od Inclusion in Advertizing Age Magazina “Marketing 50” i od Drinks International-a “Travel Retail Excellence” priznanje. 
Patrón tekila nastavlja da postavlja nove rekorde u prodaji svake godine, i bila je prvi alkoholni brend koji je u svojoj kategoriji, što se cena tiče, prodao million kartona.
Danas, 11 karakterističnih ultra-premium proizvoda obuhvata portfolio kompanije The Patrón Spirits:
Gran Patrón Burdeos Tequila,
Gran Patrón Platinum Tequila,
Patrón Añejo Tequila,
Patrón Reposado Tequila,
Patrón Silver Tequila,
Patrón XO Café,
Patrón Citronge,
Patrón XO Dark Cocoa,
Pyrat Cask 1623 Rum,
Pyrat XO Reserve Rum,
Ultimat Vodka,
I svaki od navedenih su najbolji u svojoj kategoriji. Sedište kompanije je u Las Vegasu, Nevada.

 

Patrón Silver

patron silver

Patrón Silver tekila je savršeno ultra premium belo piće. Koristeći 100 posto najkvalitetnijih biljaka plave agave proizvodi se u malim serijama kako bi postigli vrhunski kvalitet. Ova lagana, kristalno čista tekila sa aromom sveže plave agave i nagoveštajima citrusa je omiljena tekila poznavalaca širom sveta, i savršeno se meša u bilo kom koktelu. Svaka boca je ručno izrađena od recikliranog stakla i obeležena brojem.
Boja: Kristalno čista
Aroma: Sveža agava sa voćem i citrusom
Ukus: Lagan I sladak. Sveža agava sa nagoveštajima citrusa
Završetak konzumacije: Sa svetlim biberom

 

 

 

Patrón Añejo

Patron Anejo

Patrón Añejo je jedinstven spoj tekila odležalih minimum 12 meseci u malim belim hrastovim buradima. Slično proizvodnji vina, svaka berba Patrón Añejo je pažljivo izmešana da proizvede tekilu laganog i slatkog ukusa. To je veoma poseban ukus hrastovine dopunjen vanilom, suvim grožđem kao i medom i karamelom koji je čini savršenom za pijuckanje. Svaka flaša je obeležena brojem i ručno izrađena od recikliranog stakla.
Boja: Prozirna, boja ćilibara
Aroma: Blaga aroma hrastovine, vanile i suvog grožđa sa blagim nagoveštajem citrusa
Ukus: Laganog i slatkog ukusa. Poseban ukus hrastovine dopunjen aromom vanile, suvog grožđa i meda sa blagim nagoveštajem ukusa dinje
Zavrsetak konzumacije: Karamel u sprezi sa notama ogorelog Hrasta

 

 

 

Patrón XO Cafe

Patron XO CafePatrón XO Cafe je izuzetna mešavina ultra-premium Patrón Silver tekile i čiste, prirodne, dobre kafe. Suvog je ukusa, nije slatko kao većina kafenih likera sa ukusom čokolade i vanile. Patrón XO Café je sjajan za pijuckanje, kao jedan od sastojaka koktela, a i kao poseban preliv za desert.
Boja: Tamna, tamno braon
Aroma: Aroma sveže kafe izbalansirana ukusom čokolade i vanile
Ukus: Jak ukus sveže pržene kafe, sa dozom čokolade, vanile i blage tekile
Završetak konzumacije: Gladak osećaj u ustima, a u isto vreme i suv