Mouton Cadet

Mouton Cadet 1930

Rođen sam 1930 u Pauillac u umu jednog genija.

Rođen sam 1930 u Pauillac u Medoc-u, gde su napravljena najbolja svetska vina, u umu genija: Baron Filip Roksild. Njegov otac je poverio blago, Chateau Mouton Rothschild, njemu, najmlađem u porodici, ‘kadet’ na francuskom. I evo kako je došlo do ideje imena: Mouton Cadet.

 

Mouton Cadet Blanc

mouton-cadet-blanc

Vino krasi blještava slamnatožuta boja. Skladno vino s punim i vocnim ukusom citrusa i bele breskve, koji vodi u mineralnu završnicu koja postiže ravnotežu izmeu zaobljenosti i svežine. Elegantno vino koje ostavlja ugodan utisak voca u ustima.

Sorte groža: Sauvignon Blanc (77%), Semillon (21%) i Muscadelle (2%)

 

 

 

 

Mouton Cadet Rouge

mouton-cadet-rouge

Svetlucave granitno crvene boje. Na nosu se osecaju meke zacinske arome sa dodirom crvenog voca (crvenih ribizli, malina i jagoda). Note aromaticnog bilja (gariga) takoe poboljšavaju i osvežavaju buke. Na nepcu ostavlja pun i vocan ukus crvenog voca u harmoniji sa taninima.

Sorte groža: Merlot (80%), Cabernet Sauvignon (12%) i Cabernet Franc (8%)

 

 

 

 

Mouton Cadet Sauvignon Blanc

mouton-cadet-blanc-sauvignon

Vino krasi svetlucava bledožuta boja. Ovo je vino u celosti napravljeno od jedne sorte groža. Sveža i elegantna, sorta Sauvignon Blanc daje izuzetno aromaticna, svetla i reska vina. Miris je izražajan i vocan, veoma tipican za Sauvignon Blanc, koji zaokružuje miris GrennySmith jabuke koja mu daje kompleksnost.

Sorta groža: 100% Sauvignon Blanc

 

 

 

 

Mouton Cadet Rose

mouton-cadet-roseVino krasi sjajna koralno-ružicasta boja. Miris je vrlo aromatican, baziran na svežim i vocnim notama poput crvene ribizle i grejpfruta, koji se kasnije razvija u egzoticne arome poput lici bobica. Vino koje zavodi svojim vocnim ukusom, svojom gustocom i svežinom. Dinamican završetak pojacava vocnu ekspresiju.
Sorte groža: Merlot (74%), Cabernet Franc (15%) i Cabernet Sauvignon (11%)