Giffard Likeri

_1410338554_047f_n

Sve je počelo jednog veoma toplog leta 1885…

Emil GIFFARD je u to vreme imao svoju apoteku gde je vršio razna ispitivanja o menti i njenoj upotrebi. U tim istraživanjima uspeo je da proizvede čist beli liker od mente koji je testirao sa gostima Grand hotela jer su se žalili na neverovatnu vrućinu. Uspeh nije izostao.

Emil je nakon toga svoju apoteku pretvorio u destileriju i nazvao svoj liker Menthe Pastille, misleći na slatkiše od mente veoma poznate u to vreme.

Četvrta generacija Giffard i danas vodi firmu i održava kvalitet i moto originalne ideje Emila Giffarda.

Kupina

Kupina

Voćni liker proizveden od ekstrakta kupine I soka od kupine.

Procenat alkohola: 16%

Zemlja porekla: Francuska

BELEŠKE DEGUSTACIJE:

Boja: Tamno ljubičasta

Aroma: Jak miris svežeg voća I marmalade

Ukus: Fin I voćni ukus ( ukus sveže ubranih kupina ).

KAKO SE PIJE?

Sa šampanjcem ili penušavim venom. Kao preliv za šerbet od jabuka ili sa vanilom, ili sa nugat sladoledom.

Egzotično voće

Egzotično voće

Voćni krem napravljen od koncentrovanog egzotičnog voća.

BELEŠKE DEGUSTACIJE:

Boja: zlatna sa narandzastim tonovima

Aroma: voćne note tipične za egzotično voće

Ukus: voćni ukus sa egzotičnim notama

KAKO SE PIJE?

Kao aperitiv sa vinom ili u koktelima.

Breskva

Breskva

BELEŠKE DEGUSTACIJE:

Prijatno i osvežavajuće.

KAKO SE PIJE?

U kombinaciji sa šampanjcem ili penušavim vinom. kao dodatak dinji ili lubenici.

Ljubičica

Ljubičica

Liker od ljubičice napravljen destilacijom ljubičastih listova (vrlo koncentrovan).

BELEŠKE DEGUSTACIJE:

Boja: Ljubičasta.

Aroma: Prolećna aroma sa cvetnim notama.

Ukus: Vrlo aromatičan, cvetni, sladak.

Liker od ljubičice je veoma koncentrovan.

Dinja

Dinja

Liker dobijen maceracijom dinje.

BELEŠKE DEGUSTACIJE:

Tipičan voćni ukus dinje.

Liker lepe zelene boje koji omogućava da kreirate atraktivne koktele.

Njegov posebno svež ukus daje nepcu veoma osvežavajuć ukus.

KAKO SE PIJE?

Čist ili u koktelima.

Rabarbara

Rabarbara

Liker napravjen od zelene ili roze rabarbare.

BELEŠKE DEGUSTACIJE:

Intenzivna aroma.

Marmelada ukus je zamenio kiseo ukus voća.

KAKO SE PIJE?

Čist sa ledom ili u koktelima.

Parfait Amour

Parfait Amour

Recept kreiran prema veoma starom receptu sa notama ljubičaste, geranijuma, pomorandze I vanile.

BELEŠKE DEGUSTACIJE:

Boja: ljubičasta

Aroma: veoma aromatičan, dominantne note ljubičaste.

Ukus: Ukus cveća u početku, zatim zaslađeno voćnim I začinskim notama pomorandze I vanile.

KAKO SE PIJE?

Čist ili u koktelima.

Triple Sec

Triple Sec

Liker napravljen destilacijom slatkih i gorkih pomorandzi.

BELEŠKE DEGUSTACIJE:

Svež i aromatičan miris.

Fin ukus sa notama citrusnog voća.

KAKO SE PIJE?

Čist ili sa ledom.