Dom Perignon

1668. godine, mladi monah Pierre Perignon stupa na dužnost kao podrumdzija i prokurator Benediktinske opatije na severnim padinama Merne, u srcu Šampanje. Pod njegovim nadzorom opatija napreduje, posebno njeni vinogradi.

Sve do smrti 1715, njegova ambicija je bila da napravi ’’nabolje vino na svetu’’ što je i sam rekao 29.septembra 1694. Dom Pierre Perignon izmišlja, usavršava i prenosi poboljšane tehnike za proizvodnju vina čija reputacija je bez premca.

Dom Perignon Vintage

3035-2-bonus.1426260271

Sadržaj alkohola: 12,5 %

Kuća Dom Pérignon je ovekovečila ovaj vizionarski pristup, usađen od strane osnivača, koji i dalje ostaje vizija pravog luksuza: stalno ponovno stvaranje izuzetnog. Čudo  načinjeno kao sklop finog prilagođavanja, rizičnog, intuicije i iskustva vode ka krajnjem cilju: inspirisanom stvaranju berbe. Vanvremenske karaketeristike Dom Pérignon šampanjca i najprepoznatljiviji aspekti određene godine. “Uvek isti, a uvek drugačiji.”

Sorte groža: Pinot Noir, Chardonnay

DOM PÉRIGNON ROSÉ

Rosé-2000-label

Šampanjac

Sadržaj alkohola: 12,5 %

Berba 2003 je vino koje zaslužuje pohvale sa svih strana. To je bila neobična godina obeležena ekstremima. Prvo, vinogradi su pogođeni ozbiljnim prolećnim mrazevima koje su pratili nemerljivi toplotni talasi. Rezultat toga je bila mala berba, zrelog i zdravog groždja. Takođe, to je bila najranija berba još od 1822. godine.

Boja vina je iznenađujuce duboka i jaka, boja blistavog ćilibara i bakra.

Sorte groža: Chardonnay, Pinot Noir