Cheval des Andes

Cheval des Andes

Osnovana 1999, Cheval des Andes je zajednički poduhvat vinarije Terrazas de los Andes, filijala Moët Hennessy u Argentini, i Cheval Blanc, renomirani proizvođač Premier Grand Cru Classé „A“ Saint-Emilion iz Bordoa.

Cheval des Andes je mešavina Malbec i Cabernet Sauvignon grožđa iz “La Compuertas“ vinograda u blizini Mendoze, u podnožju Anda.

Malbec loze, neke i do 80 godina stare, nikada nisu kalemljene. Vina su okupili Pierre Lurton, enolog i šef Cheval Blanc, u saradnji sa enolozima iz Terrazas de los Andes-a.

Jedinstvena kombinacija argentinske oblasti i grožđa i umetnosti vinara iz Bordoa rezultirala je jednim od najznačajnijih i najprestižnijih vina na svetu.

Obe berbe Cheval des Andes, 2005 i 2006, osvojile su izuzetne pohvale među profesionalcima i međunaronoj štampi, a osvojile su i probirljive ljubitelje grand crus vina.

Cheval des Andes vina danas su dostupna na svetskom tržištu.

Cheval des Andesje deo ‘Estates & Wines’ udruženja.

 

Cheval des Andes 2008

Svežina i čistoća

Boja:

Intenzivna crvena boja sa brilijantnom refleksijom koja izražava živahnost i čistoću Cheval des Andes-a.

Aroma:

Aromatično, sveže i prefinjeno vino, sa izuzetno izraženim  notama crne ribizle i trešnje. Zatim, note želea divlje kupine sa suptilnim tonovima mente i začinskog bilja, kao na primer lovor. Složenost i elegancija sa finim notama cimeta nastaju usled starenja u hrastovim buradima.

Ukus koji ostaje:

Energični i precizni, nežni i polimerizovani tanini uravnoteženi zavodljivim prijatnim kiselinama koje se kombinuju sa elegantnim notama crvenog voća i duvana. Cheval des Andes snažan i svež, opet čist i elegantan ukus sa dugom završnicom je odlika ovog Grand Cru-a iz 2008 godine.