caldiorla-1024x474

Casa Vinicola CALDIROLA je svakako jedno od najpoznatijih italijanskih imena u svetu vina, a već dugi niz godina je prepoznatljiva i cenjena i na srpskom tržištu . Caldirola se odlikuje širokom paletom vina iz svih vinogradarskih krajeva Italije, uz izuzetan odnos cene i kvaliteta. Tu su skoro sva poznata imena, u kategoriji od stonih do vrhunskih vina, u raznim pakovanjima i litražama.

Casteli Romani, belo vino
Stono vino, proizvedeno u Italiji. Sadrzi sulfate. Alk. 11,5 % vol.
Soave, belo vino
Stono vino, proizvedeno u Italiji. Sadrzi sulfate. Alk. 11,5 % vol. Posebno se preporučuje uz jela na bazi ribe,
uz školjke i bakalar.
Servirati na temperaturi 8/10° C.
Frascati Superiore, belo vino
Vino je dobijeno fermentacijom grozdja Malvasia di Candia, Trebbiano Tscano uzgojenog u Frascetiju i okolim
opstinama. Slamaste boje, delikatnog vinskog mirisa, suvog ukusa, barsunasto. Vino za sva jela, posebno se
slaze uz predjela, spagete Carbonara, ala amatriciana, articoke i pecenu jagnjetinu. Sluzi se na temperaturi
10-12°C.
Garganega Pinot Grigio Veneto, belo vino
Slamasto žute boje sa lakim zlatnim nijansama, voćnim mirisom, svežeg i harmoničnog ukusa. Posebno se
preporučuje uz predjela, jela na bazi ribe i uz mlade sireve. Služi se na temperaturi 10 stepeni C
Salento, roze vino
Dobijeno od sorta grožđa Negroamaro i Malvasia, uzgajanog u tipičnim oblastima Salenta. Roze boje,
prijatnog mirisa i delikatnog ukusa. Preporučuje se uz sve testenine, pogotovo uz predjela i uz pečena bela
mesa i prve tanjire. Servirati na temperaturi 10/12°C..
Pinot Bianco Veneto, belo vino
Dobijeno je od istoimene sorte grožđa uzgajanog u tipičnim zonama oblasti Veneto. Bledo slamaste boje,
delikatnog mirisa, svežeg ukusa. Posebno se slaže uz predjela, rečnu i morsku ribu, rižota. Servira se na
temperaturi od 8 do 10 °C.
Vermentino di Sardegna, belo vino
Dobijeno je od drevne sorte grožđa uzgajane na smaragdnom ostrvu . Svetle boje, suptilnog mirisa, suvog
ukusa. Posebno se slaže uz ribu, a takođe se preporučuje kao aperitiv. Servira se na temperaturi od 8 do 10
°C.
Trebbiano d’Abruzzo, belo vino
Dobijeno od sorte grožđa Trebbiano uzgajanog u regiji Abruzzo. Služi se uz predjelo, bela mesa i jela na bazi
ribe. Servirati rashlađeno.
Garganega Chrardonnay la Cacc., belo vino
Slamastožute boje, voćnog i intenzivnog mirisa, svežeg i harmoničnog ukusa. Preporučuje se kao aperitiv uz
lagana predjela i jela na bazi ribe. Servirati na temperaturi 10°C
La Corte Antica, crveno vino
stono, crveno vino
Barbera Piemonte, crveno vino
Suvo vino, punog tela i vinsko, briljantno crvene boje. Ide dobro uz jela od testa i pečena crvena mesa. Servira
se na temperaturi od 18 °C.
Cabernet Veneto, crveno vino
Dobijeno je od grožđa sorte Cabernet proizvedenog u tipičnim zonama oblasti Veneto. Briljantno crvene boje,
intenzivnog vinskog mirisa, suvog, voćnog ukusa. Vino koje ide uz lagane testenine, dobro se slaže uz prva
jela, suhomesnate proizvode i crvena mesa. Servira se na temperaturi od 18 do 20 °C.
Nero d’Avola, crveno vino
Intenzivno crvene boje, elegantnog i vinskog mirisa, na nepcu dobrog ukusa ,harmonično i puno. Ide veoma
dobro uz prva jela i pečena crvena mesa. Servirati na temperaturi 18°C.
Nobile R. Primitivo, crveno vino
Dobijeno je od sorte Primitivo uzgajane u renomiranim vinarskim oblastima Tarantina.. Intenzivno crvene
boje, vinskog mirisa, snažnog ukusa, punog tela i baršunasto. Odlično se slaže uz fina jela sa pečenim
crvenim mesom, divljači i zrelim sirevima. Služi se na temperaturi 18-20 °C.
Chianti, crveno vino
Dobijeno od grožđa Sangiovese uzgajanog na blagim obroncima oblasti Toscana. Intenzivno
crvene boje, vinskog mirisa, sa notom ljubičice, na nepcu harmonično i suvo. Služi se uz jela na
bazi mesa.
Chianti Classico 2013, crveno vino
Dobijeno od grožđa Sangiovese uzgajanog u zaštićenim zonama oblasti Toscana. Intenzivno crvene boje,
arome višnje i crvenog bobicastog voca, ostavlja veoma jak ukus u ustima i nakon konzumacije
Mantepulciano, crveno vino
Dobijeno od istoimene sorte grožđa koje se uzgaja na brdima u okolini Abruzzoa. Intenzivno crvene boje,
vinskog mirisa, suvog i prijatnog ukusa. Služi se uz taljatele sa sosom, kobasicama, jagnjetinom na ražnju,
divljači i svinjskim mesom na roštilju. Služi se na temperaturi 18/20 °C
Merlot Veneto, crveno vino
Dobijeno je od grožđa sorte Merlot proizvedenog u tipičnim zonama oblasti Veneto. Briljantno crvene boje,
intenzivnog vinskog mirisa, suvog ukusa. Vino za sve prilike, a naročito uz testenine, suvomesnate proizvode
i kuvana jela. Servira se na temperaturi od 18/20 °C
Merlot Veneto, crveno vino
Dobijeno je od grožđa sorte Merlot proizvedenog u tipičnim zonama oblasti Veneto. Briljantno crvene boje,
intenzivnog vinskog mirisa, suvog ukusa. Vino za sve prilike, a naročito uz testenine, suvomesnate proizvode
i kuvana jela. Servira se na temperaturi od 18/20 °C
 
Moscato Galla Caldirola
Lagano i osvezavajuće. Muscato odise ukusima breskve, meda i zrelog citrusa
Fragolino
Penušavo crveno vino proizvedono u Venetu. Letnje vino, slatko i osvezavajuće sa delikatnim završnim
ukusom jagode.
Prosecco Galla Caldirola
Presecco je italijansko osvežavajuće penušavo vino. Poreklom je iz regije Veneto i postalo je jedno od najpopularnijih
penušavaca na svetu. Naziv je dobilo po sorti grožđa od koje se pravi.