agnostura

Priča o ANGOSTURA® aromatičnom biteru je putovanje kroz vreme. Počelo je 1824. godine, kada je osnivač dr. Johann Siegert prvi proizvodio aromatični biter kao medicinsku tinkturu osmišljenu za ublažavanje bolesti stomaka. 1870-ih, tri sina doktora Siegerta su se preselili u Trinidad, među njima i Don Carlos Siegert, koji je bio pionir brenda, uspostavljajući AGOSTURA biter kao sastavni sastojak koktela i hrane. Ostatak, kako kažu, je istorija. Angostura biteri danas predstavlja osnovu za barmene i koktel entuzijaste, profesionalne i kućne kuvare, ograničene samo kreativnošću i maštovitošću onih koji ga koriste

angostura-1919-8-year-rum

ANGOSTURA 1919

Angostura 1919 je specijalna mešavina više vrhunskih rumova, koja slavi veoma poseban datum u razvoju industrije u Trinidadu i Tobagu, kao i na Karibima. Nakon požara 1932. koji je uništio državne zalihe ruma, tehnolog destilerije “Fernandes”, J.B. Fernandes, je kupio nagorelu burad samo kako bi proverio da li je zaista godina proizvodnje 1919.